Mostres fora de la nevera:
1. Embolicat amb roba
![]() |
| pa casolà/ pa de pagès/ pa ecològic/ baguette/ pa de motlle sense crosta |
2. Embolicat amb roba humitejada
![]() |
| pa de motlle sense crosta/ baguette/ pa ecològic/ pa de pagès/ pa casolà |
3. Embolicat amb plàstic
![]() |
| pa de motlle sense crosta/ baguette/ pa ecològic/ pa de pagès/ pa casolà |
4. Sense embolcall
![]() |
| pa casolà/ pa de pagès/ pa ecològic/ baguette/ pa de motlle sense crosta |
El pa de motlle sense crosta:
Drap sec: el pa està dur, sense cap mena de diferencia de fa una setmana.
Drap humit: el centre del pa està tou, però les cantonades estan dures. Han aparegut dos fongs verds en forma de rodona pel centre del pa. No fa olor. A més a més, es pot intuir una mica de to groguenc en la molla del centre. A causa de l'aigua i el tipus de roba s'estan enganxant filaments de la roba en el pa, per tant he hagut de canviar el tipus de roba perquè sinó no podia observar si apareixen fons o no.
Plàstic: el pa se segueix consumint a poc a poc.
Sense embolcall: està molt dur i està a punt de trencar-se.
El pa de pagès:
Drap sec: està dur.
Drap humit: ja puc observar que han començat a sortir els primers fongs, sobretot a la part de la crosta, són rodons, de color verd, i amb una textura suau. Tot i així el pa està humit i tou.
Drap humit: el centre del pa està tou, però les cantonades estan dures. Han aparegut dos fongs verds en forma de rodona pel centre del pa. No fa olor. A més a més, es pot intuir una mica de to groguenc en la molla del centre. A causa de l'aigua i el tipus de roba s'estan enganxant filaments de la roba en el pa, per tant he hagut de canviar el tipus de roba perquè sinó no podia observar si apareixen fons o no.
Plàstic: el pa se segueix consumint a poc a poc.
Sense embolcall: està molt dur i està a punt de trencar-se.
El pa de pagès:
Drap sec: està dur.
Drap humit: ja puc observar que han començat a sortir els primers fongs, sobretot a la part de la crosta, són rodons, de color verd, i amb una textura suau. Tot i així el pa està humit i tou.
Plàstic: el pa continua estan dur igual que la setmana passada.
Sense embolcall: el pa segueix trencat i d'una textura dura.
El pa ecològic:
Drap sec: no té fong. Trencat. No fa olor.
Drap humit: el fong s'ha escampat per tota la llesca. Línia verd fosca tocant a la crosta i en el tros de pa que sobresurt. La resta té taques blanques i verdes (clar i fosc). No fa olor.
Plàstic: el fong s'ha escampat per tota la llesca i per ambdues cares. No fa olor. El color és verd fosc.
Sense embolcall: pa dur i sec. No apareix fong. No fa olor.
Prova Laura: tota la llesca envoltada de fong. S'observen "piquets" de color verd fosc i de color blanc. Borrissol blanc. Parts marrons amb aparent textura de terra, però que al tocar-ho és flonjo. Olor forta a sotabosc.
La baguette:
Sense embolcall: el pa segueix trencat i d'una textura dura.
El pa ecològic:
Drap sec: no té fong. Trencat. No fa olor.
Drap humit: el fong s'ha escampat per tota la llesca. Línia verd fosca tocant a la crosta i en el tros de pa que sobresurt. La resta té taques blanques i verdes (clar i fosc). No fa olor.
Plàstic: el fong s'ha escampat per tota la llesca i per ambdues cares. No fa olor. El color és verd fosc.
Sense embolcall: pa dur i sec. No apareix fong. No fa olor.
Prova Laura: tota la llesca envoltada de fong. S'observen "piquets" de color verd fosc i de color blanc. Borrissol blanc. Parts marrons amb aparent textura de terra, però que al tocar-ho és flonjo. Olor forta a sotabosc.
La baguette:
Drap sec: no hi ha fong. El pa segueix dur.
Drap humit: el pa està humit i molt tou. Les crostes del voltant de la molla comencen a caure o a desaparèixer i les taques de color groguenc s'ha intensificat. No fa olor.
Plàstic: no hi ha fong. Visualment sembla que la mostra s'ha encongit una mica.
Sense embolcall: no hi ha fong. La mostra de pa segueix dura igual que la mostra sense embolcall de dins la nevera.
El pa casolà:
Drap sec: la mostra està igual que inicialment però molt dura i seca.
Drap humit: la mostra té fongs, ja que principalment és de color verdós i amb alguns trossos de color groc. Aquest fongs per tan actualment ocupa tota la llesca de pa encara que el fong es va iniciar en un dels costats. L'únic tros que segueix de color blanquinos és aquell que està més aprop de la crosta del pa. A més a més, la zona del pa que té fongs té una textura diferent que la resta, ja que té com "pels". A més a més la mostra fa molta olor desagradable.
Plàstic: la mostra està igual que la de drap sec.
Sense embolcall: la mostra està igual que la de drap sec encarà que més dura.
El pa casolà:
Drap sec: la mostra està igual que inicialment però molt dura i seca.
Drap humit: la mostra té fongs, ja que principalment és de color verdós i amb alguns trossos de color groc. Aquest fongs per tan actualment ocupa tota la llesca de pa encara que el fong es va iniciar en un dels costats. L'únic tros que segueix de color blanquinos és aquell que està més aprop de la crosta del pa. A més a més, la zona del pa que té fongs té una textura diferent que la resta, ja que té com "pels". A més a més la mostra fa molta olor desagradable.
Plàstic: la mostra està igual que la de drap sec.
Sense embolcall: la mostra està igual que la de drap sec encarà que més dura.




No hay comentarios:
Publicar un comentario