Les nostres hipòtesis prèvies a l'experiència van ser aquestes:
- L'aparició de fongs en el pa depèn de la quantitat d'additius que conté aquest.
- En les mostres de fora la nevera apareixerà floridura abans que en les mostres de dins la nevera. Per tant, la temperatura és una variable que influeix.
- En les mostres amb humitat surt abans el fong que en les altres.
- En el pa sense crosta apareixerà abans el fong que en aquells que tenen crosta.
- La floridura apareixerà abans en el pa sense embolcall que en aquells que estan embolcallats amb drap sec o plàstic.
Després de tota l'experiment i dels diferents resultats obtinguts hem extret les següents conclusions referents a les nostres hipòtesis:
-Hipòtesi 1: verificada
-Hipòtesi 2: verificada
-Hipòtesi 3: verificada
-Hipòtesi 4: refutada
-Hipòtesi 5: refutada
Altres reflexions:
Nosaltres en iniciar aquest experiment pensàvem que el fet d'embolicar el pa amb un drap sec contribuïa a que no apareguessin fongs, però l'experiència ens diu que el fong no ha aparegut en les mostres amb drap sec ni sense embolicar. Si que hem comprovat però, que les mostres sense embolicar s'assequen més ràpidament. Per tant, la idea prèvia que nosaltres teníem de que les nostres avies/mares embolcallen el pa amb un drap sec per evitar els fongs és errònia; ho fan per evitar que aquests s'assequi.
-Hipòtesi 1: verificada
-Hipòtesi 2: verificada
-Hipòtesi 3: verificada
-Hipòtesi 4: refutada
-Hipòtesi 5: refutada
Altres reflexions:
Nosaltres en iniciar aquest experiment pensàvem que el fet d'embolicar el pa amb un drap sec contribuïa a que no apareguessin fongs, però l'experiència ens diu que el fong no ha aparegut en les mostres amb drap sec ni sense embolicar. Si que hem comprovat però, que les mostres sense embolicar s'assequen més ràpidament. Per tant, la idea prèvia que nosaltres teníem de que les nostres avies/mares embolcallen el pa amb un drap sec per evitar els fongs és errònia; ho fan per evitar que aquests s'assequi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario