martes, 10 de abril de 2012

Resultats

Després de les nostres observacions al llarg d'aquestes tres setmanes hem obtingut els següents resultats que els classifiquem segons el tipus de pa:

- Pa casolà: la primera mostra de fongs comença a aparèixer a partir de la segona setmana de l'experiment. Aquesta només es veu en la mostra que està embolicada amb roba humida fora de la nevera.

  • Evolució de la floridura en les mostres embolcallades amb drap humit fora de la nevera:

La floridura ha augmentat de mesura al llarg de la tercera setmana i s'ha estès per tota la llesca. A més a més, el color del fong ha variat, tornat-se cada vegada més negre i amb més filaments.


- Pa ecològic: els primers fongs comencen a aparèixer en la primera setmana. Aquests només s'observen en la mostra embolcallada amb plàstic i amb roba humitejada de fora la nevera. Aquestes segueixen amb floridura durant la segona i la tercera setmana.
  • Evolució de la floridura en les mostres embolcallades amb drap humit fora de la nevera:
Com s'observa la floridura cada vegada és de color més verd i a més a més a la última setmana i apareixen punts taronges.

  • Evolució de la floridura en les mostres embolcallades amb plàstic fora de la nevera:
Com s'observa la floridura cada vegada és més gran de tamany i el color ha variat molt. La primera setmana era blanquinosa i després cada vegada s'ha convertit de color més fosc, grisos.


En l'última setmana comencen a haver-hi els primers fongs en la mostra embolcallada amb roba humida de dins la nevera.


- Pa de pagès: els fongs només apareixen a la mostra embolcallada amb drap humit fora de la nevera a partir de la segona setmana.
  • Evolució de la floridura en les mostres embolcallades amb drap humit fora de la nevera:
Com s'observa la floridura no varia de color únicament creix el seu tamany però no de manera notable.

- Pa de motlle sense crosta: només apareixen fongs en la mostra embolcallada amb roba humitejada de fora de la nevera a partir de la segona setmana.
  • Evolució de la floridura en les mostres embolcallades amb drap humit fora de la nevera:
Com s'observa, la floridura varia sobretot de tamany. En la segona setmana apareixen uns petits punts de color gris verdós i en la tercera setmana augmenta considerablement de tamany, estenent-se per la major part de la llesca.

- La baguette: només apareix fong a la tercera setmana a la mostra de roba humida fora de la nevera. És per això, que no podem veure l'evolució del tamany i de la forma d'aquest fong.

No hay comentarios:

Publicar un comentario