Es tracta d'una proposta d'observació d'un fenomen natural tals com la creació de fongs en el pa. Per començar aquesta pràctica ens hem plantejat les següents preguntes:
- Per què surten fongs en el pa?
- Per què surten fongs en el pa?
- Influeix la temperatura i el material en que esta embolicat el pa, en l'aparició dels fongs?
- Quan temps ha de passar per visualitzar les primeres mostres de fongs?
Abans d'iniciar l'experiència ens plantegem diferents hipòtesi que les trobareu descrites en la darrera entrada d'aquest blog. Ho fem d'aquesta manera per tal de poder refutar-les o verificar-les en funció dels resultats obtinguts.
Abans d'iniciar l'experiència ens plantegem diferents hipòtesi que les trobareu descrites en la darrera entrada d'aquest blog. Ho fem d'aquesta manera per tal de poder refutar-les o verificar-les en funció dels resultats obtinguts.
Per dur a terme aquesta experiència pràctica, hem escollit cinc tipus de pa: pa casolà, pa integral ecològic, pa de pagès, baguette i pa de motlle. El motiu pel qual hem escollit aquestes variacions de pa ha estat les diferents gradacions d'additius que contenen.
Una vegada hem establert aquestes premises, comencem a dissenyar l'experiment, és a dir, a planificar com el durem a terme. Primerament, fem un control de variables, acordant tot allò que tindrem en compte al llarg de tota aquesta pràctica per tal que els nostres resultats siguin més fiables i en definitiva l'experiment sigui rigorós científicament. Així doncs, les variables que contemplarem son: la temperatura, l'humitat i el material amb el que està embolicat el pa (amb plàstic o roba) i en conseqüència cada una de nosaltres tindrà 8 mostres a observar:
Una vegada hem establert aquestes premises, comencem a dissenyar l'experiment, és a dir, a planificar com el durem a terme. Primerament, fem un control de variables, acordant tot allò que tindrem en compte al llarg de tota aquesta pràctica per tal que els nostres resultats siguin més fiables i en definitiva l'experiment sigui rigorós científicament. Així doncs, les variables que contemplarem son: la temperatura, l'humitat i el material amb el que està embolicat el pa (amb plàstic o roba) i en conseqüència cada una de nosaltres tindrà 8 mostres a observar:
- dins la nevera embolicat amb roba
- dins la nevera embolicat amb roba humitejada
- dins la nevera embolicat amb plàstic
- dins la nevera sense res
- fora de la nevera embolicat amb roba
- fora de la nevera embolicat amb roba humitejada
- fora la nevera embolicat amb plàstic
- fora la nevera sense res
Ens hem posat d'acord en la durada de la pràctica que s'inicia el dia 20/03/2012 i finalitzarà el 5/04/2012. Durant tot aquest període de temps realitzarem una observació de les mostres cada dimarts on ens fixarem en:
- El color de la mostra.
- Grandària del fong (diamatre).
- Espai on es situa el fong dins de la mostra
- Olor que fa la mostra.
- Forma del fong.
- Descripció del que li passa a la resta de la mostra que no té fong.
Totes aquestes observacions acompanyades de fotografies seran publicades al bloc per tal de fer un diari de camp online de tot el que ens esta succeint al llarg de l'experiment. A més a més, d'aquesta manera posem de manifest els resultats del nostre experiment que utilitzarem per extreure unes conclusions. Com es pot observar gràcies a aquestes explicacions per a fer aquesta pràctica seguirem el mètode científic, ja que pensem que és al més adient per aquesta activitat ja que es tracta del mètode necessari per fer l'exploració científica dels elements del nostre entorn de forma rigorosa i coherent.
No hay comentarios:
Publicar un comentario